Online programma’s

Kijken naar wat zich onder de schors bevindt

Eigenaar worden van je maakproces; zowel van het intuïtieve, sensitieve aspect ervan als van de meer ambachtelijke kanten. Hoe zorg je dat je de juiste stappen voorhanden hebt, jezelf de juiste taak kan geven op elk moment in het schrijfproces? Deze modules geven je inzicht in het artistieke maakproces door het uit elkaar te trekken in vijf essentiële componenten, en je te laten zien hoe jij daarmee je eigen plan kan trekken.

Fundamenten van het schrijfproces

Een solide schrijfgewoonte creëren

Over het slechten van drempels en de mythe van de discipline: deze online module laat zien hoe je eigenaar wordt van het schrijfproces. Een reeks stevige inzichten om het vuur van de inspiratie brandende te houden – een van de belangrijkste pijlers van het makerschap.

Chaos- inzicht in je schrijfproces

Kijken naar wat zich onder de schors bevindt

Met deze module leer je je eigen werkwijze onder de loep te nemen en verbeteren. We trekken het schrijfproces uit elkaar in vijf glasheldere componenten: compositie, herschrijven, associatie, onderzoek en het schrijven zelf. We zoomen in op elke component. Ik laat je de werking zien, en de onderlinge samenhang. Ik laat je zien hoe elke component ruimte creëert voor een andere component, en hoe je de opgedane kennis direct kan gebruiken.

Boeiend, inspirerend! Ik heb nu de drang om echt te gaan schrijven. Het voelt als een nieuwe uitdaging in mijn leven.

Madeleine

Superveel geleerd en stiekem toch ook wel een beetje trots op mijn eindresultaat.

Julie

Door alle verschillende trucs, tips en oefeningen van Frank, heb ik mezelf ongelofelijk verbeterd in het schrijven. Een aanrader!

Noa