Frank Gunning

Als oprichter van Atelier de Pijp en van De Chaos Academie voor Schrijvers en Makers bied ik je de ervaring en het plezier van vijfentwintig jaar makerschap.

Ik begon op de planken, en trok steeds meer in de richting de tekst. Na mijn theateropleiding was ik jarenlang op het podium te vinden als acteur en cabaretier. Ik toerde langs de Nederlandse theaters, en speelde in locatievoorstellingen en jeugdproducties. Gaandeweg werd het proces van creëren belangrijker dan het podium. Ik regisseerde veel, schreef toneelstukken, was artistiek leider van locatietheatergroep Pampa Lab en het kinderkunstfestival Waterpaard. Ik volgde nog een aanvullende schrijfopleiding en schreef de romans Meisje van glas en Schuilplaatsen van Woody Gardiner, die uitkwamen bij uitgeverij Querido. Ik werk aan mijn derde roman en ben als huisschrijver verbonden aan toneelgroep Habitat X, waarvoor ik de toneelstukken BBQ en Troya (Marjolein) schreef. Naast toneelstukken en romans schrijf ik hoorspelen, korte filmscripts, jeugdverhalen en cabaretteksten.

De Chaos Academie

voor Schrijvers en Makers

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om in de veelheid van je dagelijks leven ruimte in je agenda én je innerlijk te vinden om je te kunnen onderdompelen in de rijkdom en chaos van een artistiek proces. Ik heb talloze van mijn collega’s en studenten zien worstelen met hun frustratie als hun innerlijke noodzaak om te creëren niet tot bloei kan komen. Daarom help ik schrijvers en makers bij het ontwikkelen van een vruchtbare schrijfpraktijk.

En daarom ontwikkelde ik de Chaos Academie voor Schrijvers en Makers, gebouwd op de ervaring van meer dan honderd voltooide maakprocessen als artistiek leider, schrijver, coach en theaterregisseur. Ik help je jouw persoonlijke, autonome werkwijze te ontwikkelen vanuit de kern van je kunstenaarschap: van mindset tot uitvoering, van ondernemerschap tot vrij kliederen, van idee tot voltooid meesterwerk.

Wil je weten of dit de weg is die je zocht? Neem dan contact op voor een vrijblijvende online kop thee, en dan hebben we het er eens over.

Breng je

artistieke praktijk

tot bloei

Meer weten over Frank